Inariviikot järjestetään jälleen heinäkuussa – tapahtumakalenteri on nyt avattu ilmoittautumisille

27.2.2024
Millaisia tapahtumia Suomen suurimman kunnan kylissä järjestetään tänä kesänä? Se selviää vasta, kun tapahtumajärjestäjät ilmoittavat ohjelmaa Inariviikkojen juuri avattuun tapahtumakalenteriin.

Inariviikot kokoaa jälleen alueen kesätapahtumia yhteen asukkaiden ja matkailijoiden iloksi ympäri laajaa Inarin kuntaa aina Saariselältä Sevettijärvelle.

– Julkaisemme tapahtumakalenterissa heinäkuun 19. ja 28. päivän välille ilmoitettuja tapahtumia sitä mukaa kuin niitä meille ilmoitetaan, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen kertoo.

Tapahtumia voi ilmoittaa inariviikot.fi-sivustolla olevalla lomakkeella. Ilmoittamiaan tietoja voi tarvittaessa täydentää myöhemmin.

– Inariviikot muotoutuu joka vuosi vähitellen tekijöidensä näköiseksi ilmoitettujen tapahtumien myötä. Tiedossamme on tässä vaiheessa, että Ivalon Pelimannipäivät järjestetään Ivalossa jo 50.:ttä kertaa ja 50-vuotisjuhlakiertueellaan oleva Piirpauke piipahtaa Inariviikoilla, Karjalainen kertoo.

Hän toivoo, että alueen kyläyhdistykset, seurat, yhdistykset, harrastusporukat ja uutta ohjelmatarjontaa kehittävät yrittäjät tarttuisivat tilaisuuteen ja toisivat toimintaansa näkyväksi Inariviikkojen yleisölle.

Viime vuonna Inariviikkojen tapahtumissa oli yhteensä yli 10 000 kävijää. Eniten yleisöä vetivät vesikrossit, suunnistustapahtuma Saariselällä ja musiikkifestarit Näverniemessä.

– Tulevana kesänä WaterCross Ivalo järjestetään kaksipäiväisenä tapahtumana Näverniemessä, kulttuurisihteeri tietää.

Inariviikot on koonnut vuodesta 2009 alkaen yhteen alueen perinteisiä kesätapahtumia ja tuottanut uutta kesäohjelmaa niin asukkaiden kuin matkailijoidenkin iloksi ympäri Suomen suurinta ja kauneinta kuntaa. Kunnan toteuttaman yhteismarkkinoinnin avulla myös pienet kylätapahtumat, kokeiluluontoiset kulttuuritapahtumat sekä uutta ohjelmatarjontaa kehittävät yrittäjät löytävät yleisönsä.