Inariviikot kutsuu tapahtumajärjestäjiä ilmoittamaan ohjelmaa Suomen suurimman ja kauneimman kunnan kesään

3.3.2023

Inariviikot kokoaa jälleen yhteen alueen perinteiset kesätapahtumat ja tuottaa uutta kesäohjelmaa asukkaiden ja matkailijoiden iloksi ympäri Suomen suurinta ja kauneinta kuntaa. Inarin kunnan toteuttaman yhteismarkkinoinnin avulla myös pienet kylätapahtumat, kokeiluluontoiset kulttuuritapahtumat sekä uutta ohjelmatarjontaa kehittävät yrittäjät löytävät yleisönsä.

Inariviikkoja on perinteisesti vietetty kymmenen päivän ajan päättyen heinäkuun viimeiseen viikonloppuun. Näin myös tulevana kesänä. Tapahtumajärjestäjiä pyydetään nyt ilmoittamaan ohjelmaa 21.–30. heinäkuuta väliselle ajalle.

Tapahtumakalenteri on avattu – tapahtumia julkaistaan sitä mukaa kuin niitä ilmoitetaan

Tapahtumia julkaistaan Inariviikkojen sivuilla olevassa tapahtumakalenterissa sitä mukaa kuin tapahtumajärjestäjät ilmoittavat ohjelmaa.

– Mitä aiemmin tapahtuman saa ilmoitettua kalenteriin, sitä enemmän sille ehtii saada näkyvyyttä. Myöhemmin tapahtumia ilmoittaessa kannattaa katsoa, mitä tapahtumia kalenterissa jo on, missä kylillä ja minä ajankohtina, ja hyödyntää tätä tietoa omien tapahtumien suunnittelussa, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen suosittelee.

Tapahtumien ilmoittamislomakkeella tapahtumajärjestäjää muistutetaan muun muassa musiikinkäyttöluvista.

– Inariviikoilla on parhaimpana vuonna saavutettu 13 000 kävijää. Viime kesänä Inariviikot järjestettiin kahden vuoden tauon jälkeen ja yleisömäärässä jäätiin ennätysvuosista. Tänä vuonna tavoittelemme yli 8 000 kävijää, sanoo Karjalainen.

Suomen suurimman ja kauneimman kunnan kesätapahtumat löytyvät kesän kynnyksellä Inariviikkojen verkkosivuilta, osoitteesta inariviikot.fi.

Lisätietoja ja pressikuvapyynnöt: Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, 040 776 7546, mirja.karjalainen(a)inari.fi