Inariviikkojen tapahtumista on nyt lupa nauttia – samalla voi kokeilla vaikka uutta harrastusta

22.7.2022

Inariviikot ovat vihdoin taas täällä!

Kahden väliin jääneen vuoden jälkeen ei ollut itsestäänselvyys, että Inariviikoille saataisiin taas monipuolinen kattaus tapahtumia. Lopulta kuitenkin useat Inariviikkojen perinteiset tapahtumat palasivat ohjelmistoon ja aivan loppusuoralla hieno määrä tapahtumajärjestäjiä ja esiintyjiä rohkaistui mukaan. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille järjestelyihin osallistujille!

Uusien matkailualan toimijoiden ohjelmapalvelut tarjoavat helpon tavan kokeilla harrastuksia erilaisissa testitapahtumissa ja kursseilla. Tällainen kokonaisuus palvelee hyvin Inariviikkojen alkuperäistä ajatusta. Tavoitteena on perinteisten tapahtumien lisäksi tuottaa uutta kesäohjelmaa niin paikallisten kuin matkailijoidenkin iloksi.

Kannustankin kaikkia ylittämään itsensä ja kokeilemaan jotain itselleen uutta tai käymään vaikka jossain ihan pienessäkin tapahtumassa. Kylä- ja ulkoilmatapahtumia on Inariviikkojen ohjelmatarjonnassa runsaasti. Yhteisillä kokemuksilla ja kohtaamisilla on suuri merkitys meidän jokaisen arjessa. Kulttuuri- ja matkailuala on ollut pari vuotta lujilla, joten nyt on aika kannustaa omin jaloin yrittäjiä ja alueen tapahtumien ja palveluiden järjestäjiä.

Median etukäteistä akkreditointia emme ole tänä vuonna järjestäneet, mutta työtehtäviin saapuvat median edustajat ovat tervetulleita tekemään juttuja Inariviikkojen tapahtumiin virallisella pressikortillaan. Toivomme, että tunnelmat tämän kesän Inariviikoista välittyvät alueen ulkopuolelle ja tuovat meille jälleen uusia kävijöitä seuraavina kesinä.

Lisäksi toivomme, että juuri teidän Inariviikot-kokemukset näkyvät sosiaalisessa mediassa @inariviikot tägin tai #inariviikot aihesanan kera.

Nauttikaamme siis Suomen suurimman ja kauneimman kunnan kesätapahtumista! Viime viikon Inarilaisessa oli kooste, josta jokainen voi poimia ideoita omaan ohjelmaansa, mutta haluan vielä muistuttaa, että kaikki tapahtumatiedot muutoksineen löytyvät Inariviikkojen nettisivuilta. Uusia tapahtumia on tupsahtanut mukaan aivan Inariviikkojen alun kynnykselläkin ja myös muutoksia on tapahtunut ohjelmiston sisällössä. Pidämme nettisivujemme tapahtumakalenterin ajantasaisena läpi Inariviikkojen. Seuraa myös Inariviikot Facebook ja Instagram tilejämme, niissä jaamme paljon sisältöä ja vinkkejä tapahtumiin.

Nautitaan Inarin kesätapahtumista oli sää millainen hyvänsä!

Mirja Karjalainen
kulttuurisihteeri
Inarin kunta