Inariviikkojen ohjelma julkaistu – luonto- ja ulkoilmatapahtumia Sikovuonon Kesipeivi-tapahtumasta ulkoilmakonsertteihin Ivalossa ja Saariselällä

13.7.2023

Inariviikkojen tapahtumat levittäytyvät heinäkuun lopussa perinteiseen tapaan runsaslukuisina ympäri Suomen suurinta ja kauneinta kuntaa. Ohjelmaan ilmoitettiin monipuolisesti varsinkin erilaisia luonto- ja ulkoilmatapahtumia.

Luonnostaan kauniissa Inarin kunnassa osataan ottaa ilo irti ympäristön tarjoamista mahdollisuuksista, kun alueen suurin kesätapahtumien kokonaisuus, Inariviikot, järjestetään 21.–30.7.2023. Tuolloin Lemmenjoella jokiveneretkeillään, Ivalossa lapset pääsevät onkimaan kunnantalon puistoalueella ja Sevetin urheilukentällä kisataan perinteikäs seitenottelu. Koppelossa vietetään kyläjuhlaa ja erilaisia kesäpäiviä Nellimissä, kolttien perinnetalolla Sevettijärvellä sekä Siidassa Inarissa.

Uusina luonto- ja ulkoilmatapahtumina Inariviikkojen ohjelmassa ovat muun muassa Kesipeivi-tapahtuma Sikovuonossa, Tuuruharjun luontopolun ohjattu retki Kaamasessa, Lapland O Week -suunnistustapahtuma Saariselällä sekä Puolivilli 2023 -kiertueen ulkoilmakonsertti Saariselän Auroratuvalla. Koirien Hop Lop -tapahtuma ja huskytarhavierailut tarjoavat mukavaa tekemistä eläinten ystäville.

Luonnonmukaisuuden rinnalla ohjelmassa kulkee kauniisti erilaisia tilaisuuksia yhdessä tekemiseen, kuten pyöräilyä ja polkujuoksua, kulta- ja karaokekisoja, käsityöläisten kesäinen markkinapäivä entisellä emäntäkoululla, naisten ilta joogan ja saunomisen merkeissä sekä jumppaa, jooga- ja tanssityöpajaa sekä nuorille suunnattu darts-leiri.

– Paikallisen viihdepuolen kärkeen konserttien ja pelimannitapahtumien ohella nousevat varmasti myös entisten ja nykyisten ivalolaisbändien Takaisin Ivaloon -festarit Näverniemessä sekä Johannan karaoke Cafe Ivalossa. Urho Kekkosen kansallispuisto ja Suomen pohjoisin kiekkoseura Tunturi-Kiekko juhlistavat molemmat nelikymppisiään Inariviikoilla ja Watercross kolmekymppisiään, joten meillä tulee olemaan aivan mahtava kattaus menoja paikallisille ja täällä vieraileville, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen iloitsee.

Kaikki Inariviikkojen tapahtumat löytyvät nyt osoitteesta inariviikot.fi/tapahtumakalenteri. Tapahtumien lyhytohjelmatiedot löytyvät myös inarin-, koltan- ja pohjoissaameksi sekä englanniksi Inariviikkojen kieliversiosivuilta.

Lisätietoja: Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, 040 776 7546

Pressikuvat: https://www.inariviikot.fi/media