Inariviikot keräsivät yli 12 030 kävijää

5.8.2014
Vuoden 2014 Inariviikkojen kävijämääräksi muodostui noin 12 030 tapahtumissa ja taidenäyttelyissä kävijää. Kaunis sää suosi ulkoilmatapahtumia ja liikkeellä oltiin kesämielellä.

Vuoden 2013 palautteissa Inariviikoille toivottiin enemmän lapsiperheille suunnattuja tapahtumia. Niinpä varsinaisen lastenpäivän lisäksi lapsiperheille oli nyt tarjolla elokuvia elokuvateatteri Aslakissa, Teatteri Nahkiaisen vierailu koko perheen näytelmällä Koko kaupungin henkilö V niin Inarissa kuin Ivalossakin, kirjaston satuseikkailut sekä uutena tapahtumana Huskypäivä Huskybaarissa Saariselällä. Lisäksi Elastisen tähdittämä ikärajaton päätöskonsertti keräsi Ivalo River Campingille niin lapsia kuin nuoriakin.

Laanilan Savottakahvilassa Rokulipäivää vietti viime vuoden malliin yli 650 ihmistä. Myös perinteiset kyläjuhlat olivat suosittuja. Sekä Koppelossa että Nellimissä oli ennätysmäärä ihmisiä. Kyläjuhlilla viihtyivät sekä kuntalaiset että matkailijat. Myös Kaamasessa järjestetty Gamas Blues oli jälleen menestys. Toista kertaa Inariviikoilla vietettävä Inarinsaamelaisten kirkkopyhä Inarin saamelaiskirkossa kiinnosti kuntalaisten lisäksi myös matkailijoita ja tapahtumalle toivottiin jatkoa.

Saaduissa palautteissa Inariviikoille toivottiin lisää luontotapahtumia ja mahdollisuuksia hiljentymiseen. Lisäksi toivottiin tapahtumia myös Lemmenjoelle ja Inarin kirkonkylään. On selvää, että Inariviikkojen kävijämäärien vakiintuessa nykyiselle tasolle tarvitsemme mukaan lisää yrityksiä, yhdistyksiä ja yksittäisiä henkilöitä vastuuta kantamaan. Ihanteellista olisi, että jo nykyisellään laaja tapahtumien kirjo, voisi vielä levittäytyä laajemmin koko kunnan alueelle.

Päällimmäisenä Inariviikoista 2014 jäi mieleen tapahtumissa vallinnut aurinkoinen tunnelma!