Inariviikot 2013 keräsivät yli 13 300 kävijää

24.4.2014
Inariviikot 2013 rikkoi viimevuotisen 11 500 kävijämäärän. Kokonaismääräksi muodostui 13 300 tapahtumissa ja taidenäyttelyissä kävijää.

Kaunis sää suosi ulkoilmatapahtumia ja esim. 20-vuotista taivaltaan juhlinut Watercross veti huikeat 3000 katsojaa. Yhtenä helteisenä viikonloppuna oli Ivalossa aistittavina lähes karnevaalitunnelma, kun Watercross, Rock@Ivalo-Sity ja Cheek keräsivät yhteensä 6400 kävijää.

Uutena ohjelmassa olleet entisten nuorten Inari ja Ivalo -tapaamiset olivat myös menestys ja tapahtumissa mukanaolijoiden mukaan tunnelma oli huikea. Uusi tapahtuma oli myös Katusähly Tour osakilpailu Ivalossa, joka sai monet nuoret ilmaisemaan toiveensa erilaisten urheilutapahtumien järjestämisestä Inariviikkojen yhteyteen.

Perinteiset tapahtumat kuten kyläjuhlat tuntuvat kasvattavan suosiotaan vuosi vuodelta. Noissa tapahtumissa toteutuu ”koko kylä yhdessä” ajattelu hienolla tavalla, joten ei ihme että niissä viihtyvät sekä kuntalaiset että matkailijat. Rokulipäivää Laanilan Savottakahvilaan tuli viettämään yli 650 ihmistä, joten tapahtuma oli melkoinen menestys.

Saaduissa palautteissa Inariviikoille toivottiin lisää luontoelämyksiä, lapsiperheille suunnattuja tapahtumia sekä kirkkokonsertteja. Siltä pohjalta onkin hyvä lähteä rakentamaan vuoden 2014 Inariviikkoja. On myös selvää, että Inariviikkojen kävijämäärien kasvaessa tarvitsemme mukaan lisää yrityksiä, yhdistyksiä ja yksittäisiä henkilöitä vastuuta kantamaan.

Päällimmäisenä Inariviikoista 2013 jäi mieleen tapahtumissa vallinnut hyvä ja aurinkoinen tunnelma Lapin kesän näyttäessä sen parhaimmat puolensa.