Inariviikkojen ohjelmakattaus

18.6.2015
Nyt on mistä valita!

Inariviikkojen monipuolisuus ja pienten tapahtumien määrä yllätti positiivisesti. Saimme mukaan Inariviikoille paljon uusia pientapahtumia sekä muutaman ison tapahtuman. Inari osoittautui jälleen ihailtavan aktiiviseksi tapahtumapaikaksi. Näistä tapahtumista löytyy varmasti koettavaa sekä kuntalaisille että matkailijoille. Inariviikkojen loppupuolella on runsaasti valinnanvaraa eri tapahtumien kirjossa. Nyt jokainen voi suunnitella oman tapahtumakarttansa hyvissä ajoin ohjelmistostamme. Ohjelmistosta löytyy kulttuuria, liikuntatapahtumia, tanssikursseja lapsille, nuorille ja aikuisille, kyläjuhlia, kullanhuuhdontaa, retkeilyä, kalastusta, risteilyä, markkinoita ja taidenäyttelyitä eri puolilla kuntaa.

Tänä vuonna Inariviikkojen teemaksi nousi vahva paikallisuus, joka toimii kunnan voimavarana myös matkailussa. 20.7. julkistetaan ensimmäisenä Suomessa Tarinoiden Inari -äänitearkiston paikallishistorialliset tarinat ja tutustutaan Paikalliset eväät -tapahtumassa lähialueen yrittäjien ja yksittäisten henkilöiden tuotteisiin ja palveluihin. Kannattaa käydä tutustumassa! Lisäksi Lemmenjoen alueeseen on nyt poikkeuksellisen helppo tutustua Lemmenjoen-retkipäivänä 24.7., kun paikalle on järjestetty kuljetus Kiilopäältä saakka ja ihailtava kattaus Lemmenjoen palveluita. Inariviikot löytyvät tänä kesänä aika monelta kylältä.

Inariviikkojen ohjelmisto on jo valmiina näillä Inariviikot-sivuillamme sekä heinäkuun alkupuolella Inariviikot-ohjelmalehti jaetaan joka kotiin luettavaksi Vuotsosta Nuorgamiin saakka. 16.-26.7. on oivallinen aika tutustua Inarin kuntaan, yöttömään yöhön, luontoon, tapahtumiin ja palveluihin. Tapahtumat odottavat valmiiksi suunniteltuina teitä kaikkia!

Kaunista Inarin kesää toivottaen

Kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen