Kymmenennet Inariviikot olivat tunteiden juhlaa

31.7.2018
Kymmenensiä Inariviikkoja vietettiin 20.–29. heinäkuuta enimmäkseen helteisessä säässä. Tapahtumakokonaisuudesta kehkeytyi erityisen mieleenpainuva ja vaikka tapahtumia oli jopa yli sata, yleisöä riitti runsaasti eri puolille laajaa kuntaa.

Kaiken kaikkiaan tapahtumissa oli yleisöä yli 12 410. Yli tuhannen kävijän nousu viime vuodesta. Mukaan ei ole laskettu K-Market Petsamontien ja K-Supermarketin asiakkaita, mutta yölliseen aikaan kaupoissa kävi tiuhaan väkeä.

Talvella Inarin kunnan kulttuuritoimen johdolla ideoidut "Laulaa, soi" ja "Tanssii" -juhlatapahtumat toteutuivat niin menestyksekkäästi, että kulttuurisihteerikin yllättyi. Sajoksen sali oli molempina iltoina lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä ja ihmisten kasvot loistivat esitysten jälkeen.

– Tanssitapahtumia on kaivattu Inarin alueelle. Myös esiintyjät toivoivat, ettei tämä olisi ollut tässä, vaan jatkossakin rohkeasti kokeiltaisiin vastaavanlaisia tapahtumia, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen kertoo.

Moonstar ja Bendix -juhlakonsertti oli monelle tärkeä ja toi mieleen muistoja nuoruudesta. Kaikki halukkaat pääsivät mukaan tansseihin, mutta kulttuuritila Kuulas oli aivan täyteen ahdettu. Inariviikkojen Facebook-sivuilla olevia livevideoita tapahtumasta on katsottu ahkerasti.

– Gamas Bluesin ja Watercrossien ohella monet perinteiset tapahtumat saavuttivat yleisönsä, mutta oli ilahduttavaa, miten paljon meillä oli taas aivan uusia tapahtumia, ja tällä kertaa ne tuntuivat vievän yleisön luontoon, kuten Metsäjooga, Kumilauttaretket ja UlkoilmaPT Goes to Ivalo, tai luonnon ääreen, kuten Ötökkätyöpajat kirjastoissa.

Lasten onkitapahtuma saavutti ennätysyleisön tänä vuonna. Haravalanttoa onki noin 160 kalastajaa ja yhteensä paikalla oli yli 300 kävijää.

Inarin ja Kuolan ystävyyssuhteiden 50-vuotisjuhlaa vietettiin Inariviikoilla usean tapahtuman merkeissä. Ivalon Pelimannipäivillä nähdyt Ivan Chai -ryhmän esitykset kruunasivat Ivalon Pelimannien ja Kuolan alueen esiintyjien vuosikymmenien yhteistyön. Ivalon Pelimannipäivien päätöskonsertissa toivotettiin yleisö tervetulleeksi ensi vuonna vietettäville 45-vuotisjuhlille.

Inariviikkoja vietetään seuraavan kerran 19.–28.7.2019.

– Suurkiitos yleisölle ja kaikille tapahtumia järjestämässä oleville. Otamme mielellämme taas vastaan palautetta ja toiveita ensi vuotta ajatellen. Lomake löytyy Inariviikkojen verkkosivuilta.

Lisätietoja: Mirja Karjalainen, 040 776 7546, mirja.karjalainen@inari.fi