Inariviikot avattu

20.7.2018
Inariviikkojen avajaisia on vietetty eilen Sevettijärvellä Kolttien perinnetalolla. Osallistujia oli toista sataa, vaikka samaan aikaan ympäri Suomen suurinta ja kauneinta kuntaa oli jo muitakin Inariviikkojen tapahtumia.

Ensi vuonna Sevettijärvellä vietetään kolttien asuttamisen 70-vuotisjuhlia. Avajaisten yhteydessä pidettiin Sevettijärven uuden kohtaamispaikan, odotetun ja toivotun Siid Kue'tt eli Kylän kodan avajaiset, jonka käyttäjiksi kolttakulttuurisäätiön asiamies Mari Korpimäki kutsui kaikki, etenkin nuoret. Yllätysohjelmana Aimo Aikio esitti sähkökitarallaan säestyksen äänitteeltä kuultuun Naska Moshnikoffin vanhaan leuddiin.

Tänä iltana tanssia ja soittoa on tiedossa ympäri kuntaa Ivalon Pelimannitanssien lisäksi muun muassa Inarin ja Kuolan ystävyyskuntien 50-vuotisjuhlassa, Lemmenjoen teatteripäivässä, Gamas Bluesissa sekä suomirockin tervaskannon CMX:n keikalla Inarissa. Ja jos ei tänään tunnu ehtivän joka paikkaan, niin ei huolta, sunnuntain ohjelma on vähintään yhtä tapahtumarikas. Järjestyksessään kymmensiä Inariviikkoja vietetään ensi viikon sunnuntaihin saakka yli sadan tapahtuman merkeissä.