Valmiina hyvinvointitykitykseen? Inarin kesätapahtumat ladattu kehon ja mielen kutittelulla

26.4.2016
Inariviikkojen ohjelmassa on tänä vuonna erityisen runsaasti kehon ja mielen liikutukseen sekä luontoon liittyviä tapahtumia.


Koskenlaskua kumilautalla, vesikrossia moottorikelkoilla, pelimannitunnelmaa kylällä, kaupoissa ja palvelukodeissa sekä melontaa kelkkahaalareissa keskellä kesää. Nämä kaikki ovat tuttuja Inariviikoilta ja samaa hauskanpitoa osittain uudistuneella ohjelmalla on tiedossa jälleen 22.–31. heinäkuuta.

Jalalla koreasti 

Inariviikot startataan perinteeksi muodostuneen Vaskoolipatikan merkeissä Ivalossa ja heti seuraavana päivänä suunnataan juhlimaan 60-vuotiasta Lemmenjoen kansallispuistoa retkeillen. Retkipäivän ohjelmassa on venekuljetuksen ja opastetun vaelluksen lisäksi muun muassa joogan alkeita.

Yksi Inariviikkojen vetonauloista lienee jälleen Ivalon Ladun melonta- ja kirkkovenesoututapahtuma, joka järjestetään nyt 27. heinäkuuta. Melontatapahtumassa vesillä viihtyvät pääsevät tutustumaan Ivalon Ladun melontakalustoon. Tämän jälkeen kisailtava kirkkovenesoutu on leikkimielinen joukkuekilpailu, jossa on tähän asti nähty teemapukeutumista 80-luvun aerobic-asuista Uuno Turhapuron tyyliin.

Inariviikkojen tapahtumissa on kaiken ikäisille lukuisia tilaisuuksia laittaa jalalla koreasti myös musiikin tahtiin, kuten vaikkapa Satuja Soitosta Live -lastenkonsertissa, lasten, nuorten ja aikuisten tanssikursseilla, limudiscossa, Ivalon Pelimannien tansseissa, Piknik-konsertissa, Gamas Blues -festareilla sekä Ivalo Rock -baarifestareilla.

Parisuhdeleiriä ja yhteisiä muistoja

Oivalluttamista, voimaannuttamista ja kukoistustaloutta Inariviikoilla on tiedossa paikallisen harrastajateatteri Ivaloisten esittämässä näytelmässä Parisuhdeleiri. Hulvaton ja anarkistinen kuvaus kesäisen luonnon keskellä pidettävästä rakkausvalmennuksesta nähdään Ivalossa ja Inarin kirkonkylässä pidettävissä ulkoilmaesityksissä. Lasten hymylihaksia puolestaan koettelee Saariselällä, Ivalossa ja Inarissa naurutakuulla esiintyvä taikuri Alfrendo, joka lämmittelee vatsalihakset samalla Inarin Kuukkelin Kiepaus –kuntolenkille 23.7. 

Lastenpäivänä 26.7. liikunnallisen satuhetken tarjoaa Onnen Lähettiläs -leppäkerttu. Musiikin ja mielikuvituksen siivittämän liikkumisen riemun jälkeen Onnen Lähettiläs saattelee lapset leppoisaan onkitapahtumaan, jossa kaikki osallistujat saavat kunniakirjan. Tunteet ovat pinnassa varmasti myös Tarinoiden Inari -filmien katselutapahtumissa, joissa tunnistetaan kuvatallenteissa esiintyviä ihmisiä ja muistellaan elinkeinoihin, savotoihin, matkailu- ja sotahistoriaan, evakkoaikaan, jälleenrakennukseen ja tiestönrakentamiseen liittyviä asioita. Inarin kunnankirjaston kokoaman suullisen perinnearkiston tarinoissa on yllätyksellisyyttä, huumoria ja elämänkirjoa laidasta laitaan – aivan kuten jo kahdeksatta kertaa järjestettävillä Inariviikoillakin.

Lisätietoja: Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, 040 776 7546, mirja.karjalainen@inari.fi