Inku oli innostavin Inariviikot-somettaja

10.10.2016
Inku Saijets valittiin vuoden 2016 innostavimmaksi Inariviikot-somettajaksi.

– Inku osallistui ennakkoluulottomasti eri tapahtumiin ja toi Inariviikoille runsaasti yllättävääkin näkyvyyttä, kun Yle Sápmi haastatteli häntä somettajan tehtäviin liittyen ja uutinen oli sekä kuultavissa radiossa ja netissä että luettavissa Ylen sivuilta suomeksi ja saameksi, somettajatiimi perustelee valintaansa.

Inariviikot-somettajia oli yhteensä seitsemän ja heille tarjottiin vapaa pääsy kaikkiin Inariviikot-tapahtumiin sekä mahdollisuus kokeilla oman taustaorganisaationsa nimissä tai omassa henkilökohtaisessa somettamisessaan aivan uutta otetta. Somettajilla oli ennen kampanjan alkua yhteensä 7 726 kaveria ja seuraajaa somessa. Syyskuun alkuun mennessä somettajat kasvattivat yleisöään yhteensä 11,82 prosenttia. Eniten lisäystä somettajille kertyi Instagram-seuraajissa: huikeat 83,86 %.

– Prosentuaalisesti eniten uusia seuraajia, 23,17 %, houkutteli Juha Kauppinen, jonka haluamme palkita kunniamaininnalla. Määrällisesti eniten uusia seuraajia sai Siida, yli 450 kappaletta. Yhdenkään somettajan kaverit tai seuraajat eivät vähentyneet Inariviikkojen somettamisen aikana, joskin lisäys Facebookissa jäi varsin vähäiseksi.

Inku saa palkinnoksi 100 euron lahjakortin paikalliseen yritykseen ja Juha palkitaan leffalipuilla Elokuvateatteri Aslakiin.

– Suuri kiitos vielä kaikille somettajille! Kokemus oli niin kannustava, että eiköhän ensi vuonna jatketa! Inariviikot.fi-sivuilta löytyy nyt Ilmoita tapahtuma -lomake, jolla voi jo ilmoittaa tapahtumia Inariviikkojen 2017 ohjelmakalenteriin, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen hoksauttaa.

Lisätietoja: Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, 040 776 7546, mirja.karjalainen@inari.fi