Inariviikkojen ennakkovalmistelut hyvässä vauhdissa – vielä ehtii mukaan!

11.7.2016
Inariviikoilla nyt toista kertaa järjestettävässä Paikalliset eväät -markkinatapahtumassa on vielä muutama paikka jäljellä paikallisten tuotteiden ja palveluiden myyntiin tai esittelyyn. Pariin suosittuun tapahtumaan myydään lippuja jo ennakkoon, mutta Inariviikkojen ohjelmassa on runsaasti myös maksuttomia tapahtumia. 

Paikalliset eväät -tapahtumassa alueen yrityksillä ja yhdistyksillä on mahdollista esitellä toimintaansa sekä myydä paikallisia tuotteitaan ja palveluitaan Inariviikkojen kävijöille. Tapahtuman avaa Inarin kunnan elinkeinojohtaja Samuli Mikkola ja juontajina tapahtumassa toimivat Nordican palvelusihteeri Sanna Aikio sekä paikallisille tuttu, uransa toimittajana uurastanut Ritva Savela. Musiikista tapahtumapaikalla vastaa pelimanniorkesteri Jukka Huhtamella Group.Tapahtumassa pääsee tutustumaan muun muassa kierrätyskuidusta valmistettuihin Ecomajanlinnunpönttöihin, Kaamasessa toimivan Kieletär Inari -kustantamon toimintaan, Hoivakoti Anna ja AapeliinAmi Avellánin koruihin, Mirkku Luomakosken neuletöihin, Pohjois-Lapin kameraseuraanTanssiseura HeinäkenkiinHotelli Ivalon vesijettien vuokrauspalveluihin, catering-palveluita ja tilauskakkuja tuottavaan Matkahuolto-kahvila Kuuputtiin sekä paikallislehti Inarilaiseen.


– Ilmoittautumisia on tullut mukavasti, mutta muutama paikka olisi vielä vapaana, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen kertoo toiveenaan saada paikalle myös elintarvikemyyjiä. 


Elintarvikemyyjät tekevät ilmoituksen tilapäisestä elintarvikkeiden myynnistä Inarin kunnan ympäristöyksikköön. Tapahtumassa on kylmävarastointimahdollisuus.

Markkinatapahtuma järjestetään maanantaina 25.7. klo 12–17 Inariviikot-teltassa Hotelli Kultahipun piha-alueella Ivalossa. Esittelypaikan hinta on 50 € + alv 24 %.
 

EnnakkolipunmyyntiInariviikkojen avajaisia vietetään 22.7. klo 16–17 Inariviikot-teltassa. Avaussanat tulee lausumaan kansanedustaja Mikko Kärnä ja alkufanfaareista vastaa rautalankarockyhtye The Golden River. Avajaisista suunnataan perinteisesti pienten alkulämmittelyiden jälkeen Mukkavuopajan reitille Vaskoolipatikan merkeissä klo 18:30.Satuja Soitosta Live -lastenkonsertin ennakkolipunmyynti on jo alkanut Lipputoimistossa ja saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa.– Tässä tapahtumassa tullaan näkemään ja kokemaan mahdollisimman samankaltainen konserttiympäristö, millaisena lapsiperheet ovat Soiton kylän tarinoita nähneet telkkarissa. Konserttia varten paikalle tuodaan Pikku Kakkosen lavasteita.Sunnuntaina 24.7. järjestettävän lastenkonsertin mahdollistavat Inarin kulttuuritoimi ja Inergia Oy. Kuljetus Ivalosta Inariin lähtee kunnantalon parkkipaikalta klo 14. Paluu konsertin jälkeen klo 16:15. Edestakainen kuljetusmaksu on 2 €/hlö. Ilmoittautumiset kuljetukseen pyydetään 20.7. klo 15 mennessä kulttuurisihteerille, 040 776 7546. Kuljetus järjestetään, mikäli tulijoita on vähintään 10.Ennakkolipunmyynti iValoisten Parisuhdeleiri-kesäteatteriesitykseen alkaa perjantaina 22.7. klo 12 Inariviikkojen infopisteessä S-market Ivalon aulassa.– Lippuja on kovasti jo tiedusteltu kulttuuritoimelta, joten esitykset tulevat mitä todennäköisemmin loppuunmyydyiksi.Inariviikkojen ohjelmistossa on tänäkin vuonna runsain mitoin maksuttomia yleisötapahtumia, kuten esimerkiksi suurin osa lastentapahtumista, kylätapahtumat, markkinatapahtumat ja kirppispäivä.– Musiikista voi nauttia maksutta muun muassa Kuolan ystävyyskunnan kansanmusiikkikonserteissa, Pelimannit raitilla -tapahtumassa ja Piknik-konsertissa.Somettajat tapahtumien tunnelmatulkkeinaInariviikkojen markkinoinnissa on tänä vuonna panostettu erityisesti näkyvyyteen sähköisissä medioissa. Inariviikkojen verkkosivut uudistuivat juhannuksen alla ja ne toimivat nyt entistä paremmin myös mobiililaitteissa.– Ohjelmalehti postitettiin tuttuun tapaan alueen kotitalouksiin ja yrityksiin, mutta koska ohjelmamuutokset ovat aina mahdollisia ja muutamia viime hetken tapahtumailmoittautumisiakin on tullut, kannattaa käydä katsomassa ohjelmaa myös verkkosivuilta tai seurata Inariviikkoja sosiaalisessa mediassa, Mirja Karjalainen suosittelee.Inariviikkojen viralliset somekanavat löytyvät Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Aihetunnisteilla #inariviikot ja #inariweeks yleisö voi jakaa tunnelmia tapahtumista ja niiden valmisteluista sosiaalisessa mediassa.– Mielenkiinnolla odotamme, millaista sisältöä Inariviikkojen somettajiksi lupautuneet tarjoavat someyleisölle.Kulttuurisihteerin kaverina somettajina toimivat Johanna AlatorvinenJuha KauppinenPiiku MarinRiitta Maukonen, Ida Pirttijärvi ja Inku Saijets. Linkit somettajien somekanaviin löytyvät vaikkapa Inariviikkojen Facebook-sivuilta.


Lisätietoja: Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, 040 776 7546, mirja.karjalainen@inari.fi