Riutulan perinnepäivä

Nuorisokeskus Vasatokka
30.7.2022 - 30.7.2022
Nuorisokeskus Vasatokka, Riutula
Angelintie 696, 99870 Inari
Yhdistelmälippu: näytelmä ja perinnepolku 15 €. Opastettu perinnepolku 5 €
20220523_151214.jpg

Riutulan perinnepäivässä matkataan ajassa lastenkodin aikoihin.
Monologinäytelmä Naemin näky kertoo 100v sitten kuolleesta Riutulan lastenkodin perustajasta Naemi von Bonsdorfista. Näytelmässä Naemi muistelee ja arvioi elämäänsä 47-vuotiaana kuolemansairaana: "En nurise, joskaan en ole päässyt siihen, että riemuitsisin ajatellessani, että minun työpäiväni ja matkani nyt päättyvät. Sain kuitenkin kokea mitä on kokonaisen antautumisen onni".

Näytelmän on Naemin kirjeisiin, lehtiartikkeleihin ja aikalaistietoihin perustaen käsikirjoittanut Kirsi Kangas ja ohjannut Ismo Nokelainen. Pianistina esityksessä toimii Katri Kittilä.

Varhaisesta kuolemastaan huolimatta Naemi ehti tehdä mittavan elämäntyön Inarin lisäksi perustamalla lastenkodin myös Viipuriin.

Näytelmän jälkeen voi nauttia kahvilan antimista ja tutustua riutulan lastenkodin ajoista kertovaan valokuvanäyttelyyn ja lastenkodin esineistöön.

Perinnepäivä jatkuu opastetulla kierroksella perinnepolulla, jossa kuullaan tarinoita ja historiaa lastenkodin elämästä. Perinnepolulla oppaana toimii Marja Korppila. Sateen sattuessa perinnepolun tarinat kuullaan ruokasalissa.

12.00 Monologinäytelmä Naemin Näky
14.00 Perinnepolku

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja viihtymään Riutulan perinnepäivään, osana Inariviikkojen tarjontaa.