Inariviikot-konsertti: Okra Playground

Inarin kulttuuritoimi
19.00 - 21.00
Saamelaiskulttuurikeskus Sajos
Menesjärventie 2, 99870 Inari
20 € aikuiset, 15 € lapset, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät. Lapset alle 10 v. 5 €. Inariviikkojen konserttien (Peltokurki 24.7., Okra Playground 26.7. ja Dimitri Keiski 27.7.) ennakkolippujen myynti Ivalossa elokuvateatteri Aslakissa pe 15.7. ja pe 22.7. klo 15-16. Ennakkolipunmyynnin sulkeuduttua liput myynnissä konserttipaikalla 1h ennen konsertin alkua.

Inariviikkojen pääkonsertin Okra Playground -ennakkoliput myynnissä Elokuvateatteri Aslakissa (Ivalontie 18) pe 15.7. ja  pe 22.7.2022 klo 15-16.

Konsertti on väliajallinen 90 min. konsertti. Väliaikatarjoilut anniskeluoikeuksineen ostettavissa Suomen pohjoisimmasta Luomua-ravintolasta, kahvila Čaijusta.

OKRAPlayground_KatariinaSalmi sq.jpg

Elektrofolkyhtye Okra Playground yhdistää traditionaaliset instrumentit moderneihin äänimaisemiin, isoon soundiin ja vahvoihin lauluharmonioihin. Musiikki ponnistaa suomalaisesta kansanperinteestä, mutta kurkottaa genren ulkopuolelle elektroon ja poprockiin. Kolmen naislaulajan vahvat äänet, ajattomat tekstit, hypnoottiset rytmit ja musiikin mystinen energia kuljettavat kuulijan sekä kaukomatkoille että takaisin kotiin.

“Poikkeavaa sointia ja ennen kaikkea ronskiutta ja rohkeutta. [...] sopisi yhtä lailla rockfestivaaleille siinä missä kansanmusiikkitapahtumiin.”  Helsingin Sanomat 4/2018.

Vuonna 2018 ilmestyi odotettu toinen levy Ääneni yli vesien (Nordic Notes, DE), joka jatkoi debyyttilevy Turmion (2015, Nordic Notes, DE) tuomaa arvostelu- ja listamenestystä sekä kotimaisissa että kansanvälisissä mediajulkaisuissa. Vuonna 2016 Okra Playground esiintyi showcase-artistina Womex-suurtapahtumassa ja sen jälkeen yhtye on kerännyt täysiä yleisöjä aina Malesian Rainforest Music Festivalilta Flow Festivaliin ja keikkaillut muun muassa Pohjoismaissa, Virossa, Saksassa, Belgiassa, Iso-Britanniassa ja Hong Kongissa. Yhtyeen kolmas levy julkaistaan loppusyksystä 2022.

Okra Playground:
Maija Kauhanen – laulu, kantele
Päivi Hirvonen – laulu, viulu, jouhikko
Essi Muikku – laulu, kantele
Sami Kujala – sähköbasso
Veikko Muikku – haitari, syntetisaattori
Oskari Lehtonen – perkussiot

Konsertissa on väliaika, jolloin mahdollisuus kahvitella Kahvila Caiju:ssa.