Hyperborea - Pohjoinen satujen maa

Inarin kunnan kulttuuritoimi
5.6.2019 - 26.7.2019

Avoinna arkisin klo 09:00-16:15

Kulttuuritila Kuulas
Ivalontie 6, 99800 Ivalo
Vapaa pääsy!
Hyperborea - Pohjoinen satujen maa.JPG

Graafikko, taidemaalari, kuvittaja Irina Sitdikovan kiertonäyttely Hyperborea - Pohjoinen satujen maa.

Irina Sitdikovaa pidetään yhtenä parhaista kuvataiteilijoista Kuolan niemimaalla. Hänen tuotantonsa käsittää maalauksia ja grafiikkaa, luontotaidetta sekä kuvituksia kirjoihin  ja aikakausijulkaisuihin.  Hän on syntynyt  Tšeljabinskin alueen Simin kaupungissa Ural-vuorten eteläosissa vuonna 1965  ja hän valmistui taidegraafikoksi Permin taideopistossa.  Vuodesta 1981 lähtien hän on asunut Murmanskin alueen toiseksi suurimmassa kaupungissa Apatiitissa.

Irina Sitdikova on Venäjän taiteilijaliiton jäsen ja hänet on palkittu Murmanskin alueen kuvernöörin taidepalkinnolla. Hänen teoksiaan on ollut näyttelyissä  Apatiitissa, Kirovskissa ja Murmanskissa sekä muissa Murmanskin alueen kaupungeissa samoin kuin Pietarissa ja Moskovassa. Suomessa hänen teoksiaan on pitänyt näyttelyt Kemissä ja Keminmaassa.  Irina Sitdikovan teoksia on hankittu Murmanskin alueen taidemuseon ja Venäjän Tiedeakatemian Pohjois-Euroopan tutkimuksen museon kokoelmiin. Lisäksi hänen teoksiaan on lukuisissa yksityiskokoelmissa Venäjällä, Suomessa, Norjassa ja Saksassa.

Irina Sitdikova kuuluu vuonna 1995 perustettuun apatiittilaisten kuvataiteilijoiden Galleria-M ryhmään. Hän on Kuolan luonnonsuojelijoiden yhdistyksen aktiivinen jäsen sekä Apatiitin Suomen ystävien yhdistys ”Naapurien” puheenjohtaja. Hän puhuu sujuvasti suomea.

Irina Sitdikovan näyttely ”Hyperborea — Pohjoinen satujen maa” on Suomi-Venäjä-Seuran Kemin osaston 75-vuotisjuhlanäyttely ja Kemin jälkeen näyttely kiertää Suomea joulukuuhun 2019 saakka. Näyttelyn toteuttamista tukee Suomi-Venäjä-Seura ja Suomi-Venäjä-Seuran Pohjois-Suomen piirijärjestö.