Kesäillan konsertti

Inarin kulttuuritoimi
18.00 - 19.30
Ivalon kirkko
Kirkkokuja, 99800 Ivalo
10 € ohjelmamaksu.
Kesäillan_konsertti(c)MirjaKarjalainen.jpg

Kesäillan konsertissa kuullaan kolmen eri kokoonpanon kauniita tulkintoja eri aikakausien helmistä.

H.I.F. Biber: Passacaglia sooloviululle
Maria Pulakka, barokkiviulu
Janita Rantanen, tanssi ja koreografia

Heinrich Ignaz Franz Biber (1644—1704) oli itävaltalainen viulisti ja säveltäjä, jonka teoksiin usein liittyy värikästä ohjelmallisuutta ja edistyksellisiä soittoteknisiä ratkaisuja. Biber sävelsi useita sonaatteja viululle ja basso continuolle, mm. viisitoista ns. Mysteeri-sonaattia vuoden 1676 tienoilla. Sonaateista viisi ensimmäistä liittyy Jeesuksen syntymän vaiheisiin, viisi keskimmäistä kärsimyshistoriaan ja viisi viimeistä ylösnousemuksen jälkeisiin tapahtumiin.

Mysteerisonaattien kokoelman päättävä Passacaglia on merkittävin sooloviulusävellys ennen Bachin sonaatteja ja partitoja. Se ei liity suoraan mihinkään kirkkovuoden tapahtumaan; siihen kuuluva piirros esittää suojelusenkeliä, joka pitää kädestä pientä lasta. Tämän perusteella teoksen on nähty viittaavan Mikkelinpäivään, enkeleille ja lapsille omistettuun kirkkovuoden pyhään.

Tässä konsertissa Passacaglia esitetään tanssitaiteilija Janita Rantasen siihen liittämän koreografian kanssa.

Inarin kansalaisopiston sekakuoro

Inarin kansalaisopiston sekakuoro on harjoitellut aktiivisesti vuodesta 2011. Tässä konsertissa kuullaan kuorolle varta vasten sävellettyä ohjelmistoa. Laulujen inspiraationa pohjoisen ihmiset ja kokemus elää osana luontoa. Sävellysten takana kuoronjohtaja Katri Kittilä.

RallaGroup: Pohjoisen lauluja – Kaikuja Kittilästä –konsertti

RallaGroup on kittiläläisten muusikoiden Elina Koivuniemen, Sarianna Kivilahden ja Elina Alatörmäsen yhtye, joka ammentaa inspiraationsa paikallisesta perinteestä.
Pohjoisen lauluja – Kaikuja Kittilästä -konsertti tuo kuultavaksi Lapin ihmisten tuntoja ja elettyä elämää. Konsertti sisältää uudelleen sovitettua kittiläläistä ja lappilaista pelimannimusiikkia, jota on julkaistu esimerkiksi Lapin lasten laulukirjoissa, ja jota on aikoinaan kuultu pelimannikuorojen esittämänä ympäri Lappia.

Konsertissa soivat moniääniset laulut, ja teemoista löytyvät luonnon kauneus, menetys ja kaipuu.