FI | EN

Inariviikot 10 vuotta: "Tanssii"-juhlatapahtuma

19:00–20:30
Saameiskulttuurikeskus Sajos, Inari

Inariviikkojen 10-vuotista taivalta juhlistetaan tanssia ja musiikkia yhdistäen, monen paikallisen taiturin toimesta. Inariviikoilla on perinteisesti kurkistettu Inarin kunnan monipuolisiin tapahtumiin ja aktiivisten ihmisten elämään. "Tanssii"-tapahtuma juhlistaa Inariviikkoja tanssin hurmalla.

Illan avaa paikallisten, eri ikäisten ja kokoisten harrastajaryhmien esityksistä yhteen kasattu tanssi-iloittelu, jossa nuoret ottavat lavan haltuun omilla koreografioillaan. Paritanssit saavat loistaa.

Tapahtumassa esiintyy Tanssiseura Heinäkengät, Inarin alueella toimiva tanssiseura, joka ylläpitää ja edistää inarilaista tanssikulttuuria perinteisistä seuratansseista swing-tansseihin ja lattareihin.

Inariviikot_Tanssii10v_Heinäkengät.jpg

Mukana iloittelussa on myös nuorten oma tanssiryhmä, joka esiintyy omalla koreografiallaan ja nimellä Mansae! (koreaksi hurraa). Ryhmän tanssijat: Inka Huhtamella, Joel Rauhala, Kristiina Räsänen, Marja Vasala ja Noora Huhtamella.

Tanssii_Mansae!_ryhmä.png
Tanssinpyörteisessä illassa mukana myös Skábmabeaivváš -ryhmä tällä kertaa kolmen naisen kokoonpanolla, Anne-Marie Kalla (koreografia), Pauliina Wäli ja Sanna Aikio esityksellään Elämäni virta.Tanssii_tapahtuma_Skábmabeaivvás.jpg

Tanssitapahtumassa loistaa myös Jimi Kettunen. Hän on Breakdancen Euroopan mestari, moninkertainen Suomen mestari ja Pohjoismaiden mestari. Kettunen on toiminut teatterin- ja tanssitaiteen parissa vuodesta 2003 ja ohjannut kolme omaa teatteri- ja tanssiteosta Joensuun kaupunginteatteriin sekä Tanssiteatteri MD:lle. Hänet on nähty mm. Helsingin kaupunginteatterin, Turun kaupunginteatterin, Tampereen Työväenteatterin ja Tampereen teatterin suurilla näyttämöillä.Jimi_Kettunen_breakdance.jpg
Jimi on alansa arvostettu ammattilainen myös ulkomailla. Esiintymis-, tuomarointi- ja kilpailukokemusta hänelle on kertynyt yli 15 maasta.
Inariviikoille räätälöity esitys - Totuus tanssista - kertoo nimensä mukaisesti totuuden tanssista.

AiluJanita_ Tanssii.jpg

Illan päättää Janita Rantasen ja Ailu Vallen duettoteos HUMAN NATURE TRAP, joka pohtii ja peilaa ihmisyyden ja luonnon välisessä monimutkaistuneessa suhteessa piileviä ansoja. Lavalla nivoutuu yhteen tanssi, spoken word sekä joiku. (Ensi-ilta) Kesto n. 20min.

Janita Rantanen on tanssin monipuolinen ja energinen ammattilainen lähtöisin Hangosta, tällä hetkellä hän asuu Inarissa, mutta työskentelee ympäri Suomea.

Ailu Valle on saamelainen rap-artisti kotoisin Kaamasmukan kylästä Utsjoelta. Tällä hetkellä hän asuu Inarissa, mutta keikkailee aktiivisesti myös Suomen rajojen ulkopuolella sekä on mukana useammassa monitaiteellisessa projektissa. Tämä on Janitan ja Ailun ensimmäinen yhteinen teos. Odotamme jännityksellä, mitä musiikin ja tanssin ammattilaiset ovat luoneet.

Tapahtumaan järjestetään kuljetus Ivalosta, kunnantalon parkkipaikalta klo 18. Kuljetukseen ilmoittautuminen 25.7. klo 16 mennessä numeroon 0400 981243. Paluu Ivaloon heti tapahtuman jälkeen.

Esitysten alkua odotellessa voi nauttia Sajoksen Kahvila Čaijun antimista.

Liput: 15 €, alle 10-vuotiaat lapset 5 €. Ennakkomyynti käynnissä Sajoksessa ja Lipputoimisto.fi :ssa!

Tapahtuman järjestäjä Inarin kunnan kulttuuritoimi.