FI | EN | RU

Kesäpäivä Siidassa

11:00-17:00
Inari, Inarintie 46

Kesäpäivä_Siidassa_toipilas_ja_kentänpääw600.jpgSaamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa kesäpäivää vietetään Suomi 100 -juhlavuoden näyttelyihin tutustuen. 

Ateneumin taidemuseon rakastetuimpiin klassikoihin kuuluva maalaus, Helene Schjerfbeckin Toipilas on nähtävillä Siidassa 25.7.–27.8.2017 ja siihen pääset tutustumaan opastetusti Siidan kesäpäivänä. Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan yhdessä tuottama Kentänpäässä-lastennäyttely on matka saamelaiseen lastenkulttuuriin ja pohjoiseen luontoon. Näyttelyssä järjestetään kolme opastettua kierrosta Siidan kesäpäivänä.

Näyttelykierroksen lomassa voit poiketa kahville tai lounaalle Siidan Ravintola Sarritiin. Mikäli Ahti suo antejaan, Sarritissa savustetaan kalaa, jota voi ostaa kotiin vietäväksi tai paikan päällä herkuteltavaksi.

 klo 11    Opastettu tutustuminen Toipilaaseen

 klo 12    Suomenkielinen opastus Kentänpäässä-lastennäyttelyssä

 klo 14    Opastettu tutustuminen Toipilaaseen

 klo 15    Inarinsaamenkielinen opastus Kentänpäässä-lastennäyttelyssä

 klo 16    Suomenkielinen opastus Kentänpäässä-lastennäyttelyssä

Osallistuminen opastetuille kierroksille sisältyy Siidan kesäpäivänä pääsylipun hintaan. Edullisella 20€:n perhelipulla Siidaan pääsevät perheen 2 aikuista sekä alle 18-vuotiaat lapset. Aikuisille lipun hinta on 10€ ja 7-17-vuotiaille koululaisille 5€. Alle kouluikäiset pääsevät Siidaan veloituksetta.

Lisätietoja www.siida.fi