FI | EN

Inariviikot 10 vuotta "Laulaa, soi" -konsertti

19:00–21:30
Saameiskulttuurikeskus Sajos, Inari

Gájanas

JÄRJESTÄJÄ: Inarin kulttuuritoimi

Inariviikot 10 vuotta: "Laulaa, soi" -konserttia tähdittävät Gájanas ja Solju.

Solju on yhtye, jossa äiti Ulla Pirttijärvi ja tytär Hildá Länsman sekä luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille että nivovat yhteyksiä eurooppalaiseen, kokeilevaan popmusiikkiin. Solju tuo ylpeänä esiin saamelaiset juurensa, pohjoisen kulttuurin ja joikumusiikin rikkaat sävyt ja maailmat. Lavalle Ullan ja Hildán seuraksi nousevat monisoitintaiteilija, perkussionisti Teho Majamäki sekä HIM-yhtyeestä tuttu kosketinsoittaja Janne Burton Puurtinen.

Gájanas puolestaan on monikulttuurinen yhtye, jonka musiikissa korostuu alkuperäiskansan vahva yhteys luontoon. Gájanaksen inspiraation lähteensä on saamelaisen kulttuurin lisäksi koko maailma. Joikaaja-laulaja Hildá Länsman on pohjoissaamelainen muusikko Suomen huipulta, Utsjoelta. Basisti Erkki Feodoroff puolestaan on kolttasaamelainen, kotoisin Inarista. Yhtyeen rumpali Kevin Francett ja kitaristi Nicholas Francett ovat veljekset, joiden sukujuuret ulottuvat Inarista Ahvenanmaalle ja aina Amerikkaan asti.

Konsertissa tullaan näkemään Arttu Niemisen voimakkaasti visuaalinen valo- ja kuvashow.

Tapahtumaan järjestetään kuljetus Ivalosta, kunnantalon parkkipaikalta klo 18. Sitovat ilmoittautumiset kuljetukseen 23.7. klo 16 mennessä numeroon 0400 981243. Paluumatkalle lähdetään Sajoksesta heti konsertin jälkeen klo 21.30. Kuljetus toteutetaan, mikäli vähintään 15 ilmoittautunutta.

Tapahtuma sisältää väliajan, jolloin Sajoksen kahvila Čaiju palvelee yleisöä.

Liput: 15 €, alle 10-vuotiaat lapset 5 €. Ennakkomyynti Sajoksessa ja Lipputoimistossa: http://www.lipputoimisto.fi/TilaisuusPublic.aspx?id=17264