FI | EN

Virtavesillä ja tuntureilla -dokumentti-ilta

20:00-21:30
Elokuvateatteri Aslak, Ivalontie 18, Ivalo

DSCN4635 Saara Reivo ja Tessa Ukselmap+ñ+ñll+ñ (600 x 315).jpgInariviikoilla esitetään paikalliset dokumentit Latvavesillä ja Tunturi kutsuu (kesäinen vaellustarina Urho Kekkosen kansallispuistossa). Dokumenttien tekijä Tapio Tynys.

Elokuva Tunturi kutsuu vie katsojan Urho Kekkosen kansallispuiston kesäisiin maisemiin. Elokuva kertoo viiden päivän vaelluksesta Suomujoen Aittajärveltä Sudenpesään, Paratiisikuruun, Ukselmapäälle ja sieltä edelleen Luirojärvelle. Sieltä vaeltajat palaavat Maantiekurun kautta lähtöpaikkaan. Retkeilijät tutustuvat kansallispuiston maisemiin, luontoon ja nykypäivään. Ja ennenkuin matka päättyy, luonto on lumonnut kulkijat. Tunturi on kutsunut. Pituus 28 minuuttia.

Toisena elokuvana esitetään monen jo aiemmin näkemä Latvavesillä. Tässäkin liikutaan luonnossa, nyt Lutolla, Kolmosjoella ja sen latvapurolla Tsarmitunturin erämaassa, missä isä tekee matkaa poikansa ja koiranpennun kanssa. Elokuvan sanoma keskittyy Luton loheen ja jokihelmisimpukkaan sekä niiden kohtaloon. Pituus 46 minuuuttia.

Vapaa pääsy!