Paikalliset tanssitaiturit pääosassa Inariviikkojen 10-vuotisjuhlatapahtumassa

3.5.2018
Inariviikkojen 10-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävä "Tanssii"-juhlatapahtuma esittelee paikallista tanssiosaamista.

– Inarissa on viime vuosina ollut ilo nauttia ammattitanssijoiden ohjauksesta. Lasten ja nuorten tanssitunneilla on ollut suuri suosio ja toivomme jatkuvuutta lasten tanssiharrastukseen Inariin. Toivomme, että Inariviikkojen Tanssii-tapahtumasta syttyisi kipinä omaan tanssiharrastukseen, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen kertoo.

Illan avaa paikallisten harrastajaryhmien esityksistä koottu tanssi-iloittelu, jossa nähdään tanssijoita seuratansseista swingiin ja lattareihin inarilaisia taivuttavasta Tanssiseura Heinäkengistä sekä nuorten oma tanssiryhmä Mansae!, jossa omalla koreografiallaan esiintyvät Inka HuhtamellaMarja VasalaNoora Huhtamella ja Katri Leppäkangas.

Tanssinpyörteisessä illassa esiintyy myös Skábmabeaivváš -ryhmä tällä kertaa kolmen naisen kokoonpanolla, Anne-Marie Kalla (koreografia), Pauliina Wäli ja Sanna Aikio esityksellään Elämäni virta.

Lavan valloittaa myös breakdancen Euroopan mestari, moninkertainen Suomen mestari ja Pohjoismaiden mestari Jimi Kettunen. Suomen suurimpien kaupunkien teatterien suurilla näyttämöillä nähty tähti on alansa arvostettu ammattilainen myös ulkomailla. Esiintymis-, tuomarointi- ja kilpailukokemusta hänelle on kertynyt yli 15 maasta, mutta nyt Jimi vaikuttaa myös Inarissa ja on saanut suuren suosion lasten ja nuorten keskuudessa. Jimin Inariviikoille räätälöity esitys Totuus tanssista kertoo nimensä mukaisesti totuuden tanssista.

Illan päättää Janita Rantasen ja Ailu Vallen ensimmäinen yhteinen teos HUMAN NATURE TRAP, joka pohtii ja peilaa ihmisyyden ja luonnon välisessä monimutkaistuneessa suhteessa piileviä ansoja. Lavalla nivoutuu yhteen tanssi, spoken word ja joiku. Monipuolinen ja energinen tanssiammattilainen Janita Rantanen on lähtöisin Hangosta, mutta hän asuu tällä hetkellä Inarissa ja työskentelee ympäri Suomea. Saamelainen rap-artisti Ailu Valle on kotoisin Kaamasmukan kylästä Utsjoelta. Myös hän asuu tällä hetkellä Inarissa, mutta keikkailee aktiivisesti myös Suomen rajojen ulkopuolella sekä on mukana useammassa monitaiteellisessa projektissa.

– Odotamme jännityksellä, mitä musiikin ja tanssin ammattilaiset ovat luoneet meidän nautittavaksi, kulttuurisihteeri summaa.

Inariviikot 10 vuotta: "Tanssii" -tapahtuma perjantaina 27.7.2018 klo 19:00–20:30 saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa, Inarissa. Tapahtumaan järjestetään yhteiskuljetus Ivalosta klo 18. Esitysten alkua odotellessa voi nauttia Kahvila Čaijun antimista.

Liput tapahtumaan ovat ennakkomyynnissä Sajoksessa ja Lipputoimisto.fi:ssä.

Lisätietoja: Mirja Karjalainen, 040 776 7546, mirja.karjalainen@inari.fi

Pressikuvat Media-sivulla.

Inariviikot kokoaa yhteen jo kymmenettä kertaa alueen perinteiset ja uudet kesätapahtumat asukkaiden ja matkailijoiden iloksi. Inarin kunnan kulttuuritoimi järjestää sen kunniaksi kaksi juhlatapahtumaa saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa: "Laulaa, soi" -konsertin 25.7. ja "Tanssii"-juhlatapahtuman 27.7. Katso kaikki tapahtumat Inariviikkojen verkkosivuilta.

Inariviikot – tanssii, laulaa, soi, kalastaa, huuhtoo, tarinoi.