Ohjelmalehden tapahtumatietojen korjaukset

18.7.2019

Inariviikkojen tapahtumatietoihin tehtiin ennätysmäärä tarkennuksia ennen ohjelmalehden painoon menoa, joten joukkoon on tarttunut muutama inhimillinen virhekin. Ohjelmamuutoksia voi tulla viime hetkelläkin vaikkapa sateen sattuessa, joten kannattaa aina tarkistaa ajantasaiset tapahtumatiedot verkkosivuiltamme. Inariviikkojen nettisivujen tapahtumakalenteri on tarkistettu kevään kuluessa useaan kertaan oikeiden tietojen varmistamiseksi.

Ohjelmalehti jaettiin koteihin ja yrityksiin alueella viime viikolla. Tapahtumavalikoima on täydentynyt ohjelmalehden painon jälkeen myös kokonaan uusilla tapahtumilla. Olemme saaneet myös tietoomme, että Inariviikot ohjelmalehteä on kohdannut jakeluhäiriö paikoitellen Ivalon keskustan ja Törmäsen tienoilla. Ohjelmalehtiä saa noutaa Inariviikkojen info-pisteestä Kuulaasta (Ivalontie 6) niin kauan kuin ohjelmalehtiä piisaa.

Alla ohjelmalehdessä havaittujen virheellisten tapahtumien oikeat tiedot:

* Lemmenjoen Jokiveneretki Ravadasputouksille –retkien oikea varauspuhelinnumero on 0400-287 544 / Paltto Elämysretket / Ateljee huopapirtti. Ilmoittautuminen retkille edellisenä päivänä. Retket Inariviikoilla pe 19.7. ma 22.7. ke 24.7. pe 26.7.

* Ti 23.7. klo 13 Ivalon kirjastolla Yhteislaulua ja tarinointia kulta- ja savottaperinteistä. Juontajana entinen Lapin Radion toimittaja Esko Ranta. Yhteislaulujen säestäjänä on pelimanni Pekka Mertaniemi. Tapahtumaan kutsutaan perinteistä kiinnostuneita ihmisiä jutustelemaan ja kahvittelemaan. Tapahtuman lopuksi katsotaan aiheeseen liittyvä elokuva ”Maailman paras paikka”, jossa esiintyy paikallisia kullankaivajia. Tapahtuman järjestää Inarin kirjastotoimi.

* Ke 24.7. JOVAIN-päivä Savottakahvilassa, Laanilassa.
11:00 Perinteisen pihakirppiksen aloitus, tuo mielellään omat myyntipöytäsi, myyntipaikat ilmaiset. 12:00 ilmoittautuminen kultakisoihin. 13:00 Virtaavanveden SM-kisa kullanhuuhdonnassa. 13:30 Kaiken kansan kasavaskauskisa. 14:00 Mökkitikkakisa
Kultakisat järjestetään yhteistyössä Kultaperinne ry:n kanssa. Osallistumismaksu 5 € lahjoitetaan Kultamieskodille Inariin. Yleisölle vapaa pääsy.

* Ke 24.7. klo 18 SUP-retki, järjestäjä UlkoilmaPT Goes to Ivalo.
Ilmoittautumiset Sami Kauppiselle ☎ 045 670 7754 tai yksityisviestillä UlkoilmaPT:lle. Uutuutena luvassa on SUPPAILUA keskiviikkona klo 18-19 ja torstaina klo 17-18 Ivalojoessa. Laudat lastataan veteen aivan Ivalon keskustan tuntumasta. Tuntien sisällöt riippuvat pitkälti ilman ja veden lämpötilasta. Keskiviikon suppailu on retkimeiningillä melomista Ivalojokea yläjuoksulle päin ja kun aika on kypsä, laudan nokka käännetään takaisinpäin ja lasketellaan virran mukana lähtöpaikkaan. Aivan heikkokuntoiselle en retkeä suosittele. Pelätä ei kuitenkaan tarvitse. Vastavirtaan suppailtaessa melotaan sisäkurveissa. Siellä virta on hiljaisin. Myötävirtaan tykitetään ulkokaarteissa jolloin meloa ei välttämättä tarvitse ollenkaan.

Torstaina melominen jätetään taka-alalle ja sen sijaan tehään rehellinen kehonpainotreeni laudan päällä. Suppailuun mahtuu mukaan vain kolme, joten jos haluut kavereiden kaa varmistaa paikkanne Inariviikkojen eeppisimmillä suppailuilla, laita viestiä.

Hinta 35€ sisältää: laudan vuokran, ohjauksen, tarinan kerrottavaksi, kokemisen arvoisen elämyksen, tehokkaan kokovartalotreenin.

* Ma-ke Lapin Kullankaivajain Liitto ry on pystyttänyt kullankaivuusta kertovan infoteltan Paikallislehti Inarilaisen eteen. Tule kuulemaan kullankaivusta ja Lapin Kullankaivajain Liitosta. Paikalla myös opastusta vaskaukseen ja kultatakuu on.
Kullankaivuuinfopiste tänään ma klo 19 asti, ti 23.7. klo 12-19 ja ke 24.7. klo 10-15.

* Ke 24.7. Huskypäivä Inarissa sekä klo 11 että klo 16.

* La 27.7. Watercrossien oikea lipunhinta on ohjelmalehden tiedosta poiketen 15 €, 7-16-vuotiaat 5 € ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.