Inariviikot 2020 perutaan – tilalle osallistavia etätapahtumia?

24.4.2020
Inarin kulttuuritoimi päättää toimintasuunnitelmastaan poiketen, että Inariviikkoja ei järjestetä tulevana kesänä – ainakaan perinteiseen tapaan. Inariviikoille voi nyt ilmoittaa etänä järjestettäviä tapahtumia.

Inarin kulttuuritoimi päättää toimintasuunnitelmastaan poiketen, että perinteisesti heinäkuun lopussa järjestettäviä Inariviikkoja ei järjestetä tulevana kesänä. Perusteena perumiselle on Suomen hallituksen linjaus, jonka mukaan yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestämisen kielto jatkuu ainakin heinäkuun loppuun saakka koronariskin vuoksi.

Inariviikot on Inarin kunnan laajin kesätapahtumien kokonaisuus. Tapahtumaa on järjestetty 11 vuoden ajan ja yleisöä kymmenen päivän aikana ympäri Suomen suurinta kuntaa pidettyissä tapahtumissa on ollut vuosittain noin 12 000–13 000 kävijän verran.

– Inariviikkojen peruminen vaikuttaa paikkakunnan kesään monella tapaa. Yhteisöllisyyttä ja arjessa jaksamista lisäävät tapahtumat ovat tärkeitä kuntalaisille poikkeustilanteessakin, joten olemme päättäneet kysyä Inariviikkojen kävijöiltä, olisivatko he kiinnostuneita osallistumaan etänä toteutettaviin Inariviikkojen tapahtumiin, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen kertoo.

Inarin kulttuuritoimi on viime viikkojen aikana kokeillut etätapahtumien järjestämistä Facebook-sivuillaan lauantai-live-esitysten muodossa.

– Etätapahtumien avulla voimme tarjota hyvinvointia tukevia palveluita, mutta myös tukea artisteja, joilta on peruuntunut suurin osa kevään ja kesän töistä. Lauantai-livellä on ollut katsojia viikoittain noin 80-100 ja palaute on ollut positiivista. Tulevan lauantain livessä Heli Aikio musisoi inarinsaameksi.

Inariviikoille voi ilmoittaa etänä järjestettäviä tapahtumia

Inariviikkojen tapahtumakalenteriin 17.–26.7.2020 väliselle ajalle oli ehditty poikkeuskeväästä johtuen koota vain muutamia tapahtumia. Nyt mukaan voi ilmoittaa etänä toteutettavia tapahtumia.

– Haluan rohkaista paikallisia esiintyjiä ja tapahtumajärjestäjiä ottamaan minuun suoraan yhteyttä. Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen mirja.karjalainen@inari.fi ja esitellä oman etätapahtuman idean.

Kulttuurisihteerin toiveena on, että kesällä 2021 Inariviikot järjestetään perinteisempään tapaan, mutta runsain uusin tapahtumin.

– Nyt on sopiva hetki miettiä tuorein ajatuksin, millaisia tapahtumia haluamme olla tulevaisuudessa järjestämässä Inarissa. Seuraavia vuosia odotellessamme voimme esitellä välähdyksiä inarilaisesta osaamisesta ja tunnelmasta kuntalaisten ja tänne haaveilevien matkailijoiden iloksi. Mitä kaikkea meiltä Inarin kunnasta löytyykään? Onko se tervehdys tutulta safarioppaalta, lyhyitä esittelyvideoita aiemmista tai tulevista tapahtumista, tanssitunti etänä vai jotain aivan muuta?

Myös yleisö voi osallistua tapahtumien ideointiin Inariviikkojen somekanavissa FacebookissaInstagrammissa ja Twitterissä. Lauantai-livet löytyvät Inarin kulttuuritoimen Facebook-sivuilta.

Lisätietoja: kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, 040 776 7546