Inariviikkojen ajantasainen ohjelma verkossa kuudella kielellä

16.7.2019
Inariviikkojen ohjelma on nyt julkaistu koko 134 tapahtuman komeudessaan osoitteessa www.inariviikot.fi kuudella eri kielellä: suomeksi, englanniksi, venäjäksi, inarinsaameksi, pohjoissaameksi ja koltansaameksi.

Inariviikkojen ohjelma on nyt julkaistu koko 134 tapahtuman komeudessaan osoitteessa www.inariviikot.fi kuudella eri kielellä: suomeksi, englanniksi, venäjäksi, inarinsaameksi, pohjoissaameksi ja koltansaameksi.

– Tapahtumatietoihin tehtiin ennätysmäärä tarkennuksia ennen ohjelmalehden painoon menoa, joten joukkoon on tarttunut muutama inhimillinen virhekin. Ohjelmamuutoksia voi tulla viime hetkelläkin vaikkapa sateen sattuessa, joten kannattaa aina tarkistaa ajantasaiset tapahtumatiedot verkkosivuilta. Sieltä löytyy myös lista ohjelmalehteen tulleista korjauksista, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen hoksauttaa.

Ohjelmalehti jaettiin koteihin ja yrityksiin alueella viime viikolla. Sen tiedot ovat täydentyneet myös kokonaan uusilla tapahtumilla. Lemmenjoella pidetään Taikuri Alfrendon sirkustyöpajoja lapsille ja runsaaseen ulkoilutapahtumien tarjontaan on lisätty muun muassa maastopyöräjoogaa ja alamäkipyöräilyä Saariselällä ja 20.7. järjestettävä Arctic Grind Saariselkä -tapahtuma.

Tapahtumajärjestäjiä kulttuurisihteeri haluaa muistuttaa sivuilta löytyvällä lomakkeella, jolla voi käydä helposti ilmoittamassa omien tapahtumien kävijämäärät.

– Inariviikoille odotetaan viime vuosien tapaan yhteensä noin 12 000 kävijää. Tapahtumat vetävät puoleensa paikallisia asukkaita, mökkiläisiä sekä alueella sukuloivia ja matkailijoita.

Tanssin taikaa

Inariviikkojen perinteisen tanssikurssin aiheena on tällä kertaa Muumien taika ja maailma.

– Muumi-teeman ei kannata antaa hämätä, sillä kurssia ei ole tarkoitettu vain pienimmille, vaan ihan kaikille, ohjaaja Janita Rantanen kertoo.

Kurssi huipentuu esiintymiseen Sajoksessa, jossa tanssikurssilaiset avaavat Muumien Inarin vierailun. Muumien terveisiä kurssilaiset pääsevät seuraamaan alennetulla lippuhinnalla. Esiintyminen ei ole kurssilaisille pakollista ja ainoastaan esitys on Muumi-aiheinen.

– Kaikki tunnit rakentuvat luovan liikkeen, showtanssin ja yhdessä jaetun tanssinilon ympärille, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Näytetään yhdessä, että me saamme Inarissa lauman tanssioita lavalle jakamaan ikimuistoista kesähetkeä Muumien kanssa, Janita kannustaa.

Tanssikurssille voi ilmoittautua suoraan ohjaajalle: janita.m.rantanen@gmail.com. Liput Muumilaakson terveiset -tapahtumaan ovat ennakkomyynnissä Sajoksessa. Hinnat ja lisätiedot löytyvät Inariviikkojen verkkosivuilta.

Kullan kimallusta avajaisviikonloppuna

Harrastajateatteri iValoisten ja Inarin kunnan yhdessä tuottama kultanäytelmä Kultamaan unelma saa ensi-iltansa avajaispäivänä Hotelli Kultahipun rannassa. Heti perään kuullaan pelimannimusiikin kirjoa ja hippusia kultaperinteistä Ivalon Pelimannipäivien avajaistansseissa, jotka järjestetään jo 45. kertaa.

– Ivalon Pelimannit ry:lle kuuluu suuri kiitos pitkäjänteisestä työstä inarilaisen pelimannimusiikin ylläpitämiseksi. Ja mitä tuohon Inarin kultahistoriaan tulee, niin siihen pääsee tutustumaan useissa tämän kesän tapahtumissa. Ivalon pääkirjastossa vietetään esimerkiksi tiistaina 23.7. entisen Lapin Radion toimittajan Esko Rannan juontamana Yhteislaulua ja tarinointia kulta- ja savottaperinteestä. Tarinointitapahtuman päätteeksi katsotaan ”Maailman paras paikka” –elokuva, jossa esiintyy paikallisia kullankaivajia.

Nyt vain valitsemaan itseä kiinnostavimmat tapahtumat kalenterista, kulttuurisihteeri suosittelee.

Kuvateksti: Joogaohjaaja Riina Laitinen vetää 19.7. kaksi ohjattua joogatuntia tunturimaisemissa Saariselällä.

Lisätietoja: 
Mirja Karjalainen, 040 776 7546mirja.karjalainen@inari.fi

Pressikuvat:
Pressikuvat ovat ladattavissa Media-sivulta.

Inariviikot kokoaa yhteen alueen perinteiset ja uudet kesätapahtumat asukkaiden ja matkailijoiden iloksi. Ohjelmistosta löytyy menoja kaikenikäisille – on kyläjuhlia, kultakisoja, lastentapahtumia, markkinatunnelmaa, konsertteja, kirkkotapahtumia, pelimannitapahtumia, taidenäyttelyitä, retkeilyä, tanssia, laulua ja teatteria. 

Inariviikot – tanssii, laulaa, soi, kalastaa, huuhtoo, tarinoi.