Gájanas ja Solju Inariviikkojen 10-vuotiskonsertin pääesiintyjiksi

25.5.2018
Inarin kunnan kulttuuritoimi juhlistaa 10 vuotta täyttävää Inariviikot-tapahtumakokonaisuutta kahdella juhlatapahtumalla saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa.

– Toinen Inariviikkojen juhlatapahtumista esittelee paikallista tanssiosaamista ja toisessa iloitaan alueen musiikkitaitureista, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen kertoo.

"Laulaa, soi" -konserttia tähdittävät Gájanas ja Solju.

– Solju on yhtye, jossa äiti Ulla Pirttijärvi ja tytär Hildá Länsman sekä luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille että nivovat yhteyksiä eurooppalaiseen, kokeilevaan popmusiikkiin. Solju tuo ylpeänä esiin saamelaiset juurensa, pohjoisen kulttuurin ja joikumusiikin rikkaat sävyt ja maailmat. 

Lavalle Ullan ja Hildán seuraksi nousevat monisoitintaiteilija, perkussionisti Teho Majamäki sekä HIM-yhtyeestä tuttu kosketinsoittaja Janne Burton Puurtinen.

– Gájanas puolestaan on monikulttuurinen yhtye, jonka musiikissa korostuu alkuperäiskansan vahva yhteys luontoon. Gájanaksen inspiraation lähteensä on saamelaisen kulttuurin lisäksi koko maailma. Joikaaja-laulaja Hildá Länsman on pohjoissaamelainen muusikko Suomen huipulta, Utsjoelta. Basisti Erkki Feodoroff puolestaan on kolttasaamelainen, kotoisin Inarista. Yhtyeen rumpali Kevin Francett ja kitaristi Nicholas Francett ovat veljekset, joiden sukujuuret ulottuvat Inarista Ahvenanmaalle ja aina Amerikkaan asti.

Konsertissa tullaan näkemään Arttu Niemisen voimakkaasti visuaalinen valo- ja kuvashow. 

Inariviikot 10 vuotta: "Laulaa, soi" -konsertti 25.7.2018 klo 19:00–20:30 saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa, Inarissa. Liput tulevat myyntiin lähiaikoina.