FI | EN | RU

Inariviikot-somettajat 2017

Kesällä 2016 Inariviikot näkyi sosiaalisessa mediassa ensimmäistä kertaa myös somettajien välityksellä. Siinä missä Inariviikkojen virallisten kanavien (FacebookTwitter ja Instagram) ääni on pääosin toimintaan kehottava, somettajien ääni voi olla hauska ja leikkisä, syvällisesti pohdiskeleva, kriittinen ja kehittävä, visuaalisiin elämyksiin keskittyvä tai vaikkapa uusiin kokemuksiin ennakkoluulottomasti heittäytyvä.

Somettajina kesällä 2016 toimivat Johanna AlatorvinenMirja KarjalainenJuha Kauppinen, Piiku MarinRiitta Maukonen, Ida Pirttijärvi ja Inku Saijets. Somettajat saivat paitsi vapaan pääsyn kaikkiin Inariviikot-tapahtumiin, myös tilaisuuden kokeilla oman taustaorganisaationsa nimissä tai omassa henkilökohtaisessa somettamisessaan aivan uutta otetta. 

Somettajilla oli ennen kampanjan alkua yhteensä 7 726 kaveria ja seuraajaa somessa. Syyskuun alkuun mennessä somettajat kasvattivat yleisöään 11,82 prosenttia. Eniten lisäystä somettajille kertyi Instagram-seuraajissa: huikeat 83,86 prosenttia. Prosentuaalisesti eniten uusia seuraajia, 23,17 %, houkutteli Juha Kauppinen ja määrällisesti eniten, yli 450 seuraajaa, sai Siida.

Innostavimpana somettajana 100 euron lahjakortilla paikalliseen yritykseen palkittiin Inku Saijets, joka osallistui ennakkoluulottomasti eri tapahtumiin. Inku toi Inariviikoille myös runsaasti yllättävää näkyvyyttä, kun Yle Sápmi haastatteli häntä somettajan tehtäviin liittyen ja uutinen oli sekä kuunneltavissa radiossa ja netissä että luettavissa Ylen sivuilta suomeksi ja saameksi. Juhaa somettajatiimi muisti kunniamainnalla ja leffalipuilla Elokuvateatteri Aslakiin.

Somettaja-kampanjaa jatketaan Inariviikoille 2017. Tule rohkeasti mukaan, sillä ensimmäinen somettaja on jo ilmoittautunut tehtävään! Somettaja saa Inariviikkojen kävijäpassin, jonka puitteisssa hänellä on vapaa pääsy Inariviikkojen monipuolisiin tapahtumiin kuvaamaan, tunnelmoimaan ja somettamaan Inariviikkoja.