FI | EN | RU

Näyttelyt ja muut tapahtumat


Inarin kunnan näyttelytilat

Inarin kulttuuritoimen Kuulas-taidenäyttelytila, Ivalontie 6

Inarijärvi - luontohelmemme

Suomen Luonnonsuojeluliitto hyväksyi Inarin Luonnonystävät ry:n esityksestä Inarijärven yhdeksi sadasta luontohelmikohteesta maamme itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Haluamme tuoda järvemme ainutlaatuisuutta tunnetuksi valokuvanäyttelyllä. Näyttely kertoo Inarijärven luonnosta, historiasta ja ihmisten kulttuurista sen rannoilla. Vesialueen erämaisuus on mielestämme säilyttämisen arvoinen!

 

 Kuulaassa myös SUOMI-100  KANGAS

Kuulaaseen pystytetään pienet kangaspuut, joihin rakennetaan n.50cm leveä kangas. Loimilankana on reilu puuvillainen kalalanka ja sidoksena palttina. 

Ideana on, että kuka hyvänsä voi kutoa ”non-stop”-tyyliin vaikka pienenkin pätkän kerrallaan. Materiaalia on varattuna kangaspuiden viereen, mutta myös omaa kudetta voi hyvin tuoda mukana.

Työn viereen laitetaan vihko, johon saa kirjata muutamalla lauseella ajatuksia työskentelystään.

Loimen tultua loppuun kudotuksi laitetaan tarpeen mukaan uusi. Valmis kangas leikataan sopiviin osiin, ne viimeistellään ja lahjoitetaan johonkin hyvään tarkoitukseen.

Idean ”äiti” on Nina Niittyvuopio

 

Näyttely avoinna arkisin klo 12–18, vapaa pääsy!

 

 Ivalon pääkirjasto

03.-31.07.2017 Ivalon pääkirjaston näyttelytiloissa Ari Savikon kala exlibris 2017 –näyttely ja siihen liittyvä luento maanantaina 24.7.

Tutustu Kala exlibris 2017-näyttelyyn osoitteessa

http://www.suomenkalakirjasto.fi/kala-exlibris-2017

Näyttelyyn vapaa pääsy. Avoinna kirjaston aukioloaikoina.Saamelaisalueen kulttuurikeskuksen näyttelytilat, Sajos, Inari

Avoinna Sajoksen aukioloaikoina arkisin klo 10–17.

 

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida, Inari

Toipilas (1888) Yehia Eweis.jpgHelene Schjerfbeck: Toipilas, 1888 Ateneumin taidemuseo.                                                 Kuva: Kansallisgalleria / Yehia Eweis

Saamelaismuseo Siida saa harvinaisen vieraan syyskesällä 2017. Suomen rakastetuimpiin klassikoihin kuuluva Helene Schjerfbeckin Toipilas (1888) on nähtävillä Saamelaismuseo Siidassa Inarissa 25.7.–27.8.2017. 

Ateneumin klassikot kiertävät Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Suomessa. Helene Schjerfbeckin Toipilas (1888) ja Eero Järnefelt Raatajat rahanalaiset (Kaski), 1893  ovat kaikkien suomalaisten yhteistä kansallisomaisuutta ja osa Ateneumin pysyvää kokoelmanäyttelyä. 

Helene Schjerfbeck (1862–1946) lukeutui jo elinaikanaan maamme johtaviin kuvataiteilijoihin. Toipilas on maalattu Englannin Cornwallissa St. Ivesin kylässä. Helene Schjerfbeck vieraili seudulla kahteen otteeseen 1880-luvun lopulla. Mallina oli vilkas noin kuusivuotias tyttö, jolle tuskastunut opettaja antoi mielellään vapaata taiteilijoiden mallina oloa varten. Maalaus oli valmistumisvuo-tenaan esillä Pariisin Salongin näyttelyssä nimellä Première verdure, ensi viherrys.

Ateneumin taidemuseon teoksia voi käyttää lähtökohtana ja aineistona paitsi kuvataiteen, myös muiden oppiaineiden opetuksessa. Ateneumin Klassikot kiertueella sivustolta löytyy keskustelunaiheita, sekä tietoa Toipilas-teoksesta ja Helene Schjerfbeckistä. 

Ohessa on internet-osoite, josta pääsee tarkastelemaan teokseen liittyvää lisäaineistoa ja katsomaan mm. videon teoksesta ja sen taustoista suomeksi, ruotsiksi ja viittomakielellä.

http://www.ateneum.fi/klassikot/helene-schjerfbeck-toipilas/

Tervetuloa Siidaan tutustumaan Toipilaaseen ajalla 25.7.–27.8.2017!

Lisätietoja saa tarvittaessa: Museoassistentti Pia Nikula puh. 040-621 2663 ja Kokoelmamestari Marjo-Riitta Rantamäki, puh. 040-571 5670.

 

 
Taitajat • Crafters

Paikallista käsityötä esillä ja myynnissä.
Ivalontie 7, Ivalon keskusta.
Avoinna arkisin ja lauantaisin. Ivalontie 7, Ivalo.